27 Nisan 2014 Pazar

Thunderbird profil(ler)e yakından bakış - 1

Profiles.ini Dosyasının Yapısı:

Thunderbird kurulduğunda ayar ve email dosyaları "~/.thunder dizininde yer alır. Profil ayarları ise ~/.thunderbird/profiles.ini dosyasında yer alır. Eğer Thunderbird yeni kurulmuş ve ikinci bir profil eklenmemiş ise
cat ~/.thunderbird/profiles.ini
komut çıktısı aşağıdaki gibidir.:

[Profile0]
StartWithLastProfile=1
Name=default
Path=1uszgsx9.default
Default=1

Burada "default" isimli profile ait ayarlar ve dosyalırının "1uszgsx9.default" isimli dizinde bulunduğunu, "IsRelative=1" satırı ise sözkonusu dizin path'inin bulunulan yere göre yani örneğimizde "~./.thunderbird" dizinine göre belirtildiğini gösterir.Thunderbir profile dizini oluştururken 8 bayt uzunluğunda rastgele bir dizin ön ismine ve . şeklinde bir uzantı kısmı ekler."Default=1" satırı hangi profil ayarlarının ön tanımlı olarak belirlendiğini gösterir.


Thunderbird'ü Profil Manager Opsiyonu ile Açmak: 

Sistemin 32 bit veya 64 bit oluşuna bağlı olarak Thunderbirs program dosyaları "/usr/lib/thunderbird" veya "/ust/lib64/thunderbird" dizininde bulunur. Terminal penceresinden 
   /usr/lib/thunderbird/thunderbird -ProfilManager
veya 
   /usr/lib64/thunderbird/thunderbird -ProfilManager
yazarak Thunderbird'ün kullanıcı profili seçme penceresi açılır.
Bu pencereden profilleri yaratabilir(Create Profile... butonu), yeniden adlandırabilir (Rename Profile butonu), silebilirsiniz (Delete profile.. butonu).




Eğer bir profili "Don't Delete Files" seçeneği ile silerseniz profil sadece profiles.ini dosyasındaki profil listesinden silinir.profil dizinine ise dokunulmaz."Delete Files" seçeneği ise profil dizinini tümüyle "uçurucaktır".

Dizini halen duran bir profili tekrar profil listesine eklemek için "Create Profile.." ve sonra sol altta yer alan "Choose Folder.." dan istenen profil dosyası seçilerek tekrar oluşturulur.Profil ismi eski isimle aynı olmak zorunda değildir.
Kaynaklar:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder